Home > Uncategorized > 2010 ar putea fi cel mai cald an din istorie, avertizeaza NASA

2010 ar putea fi cel mai cald an din istorie, avertizeaza NASA

Media temperaturilor globale in ultimele 12 luni a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani.
Oamenii de stiinta de la NASA au avertizat ca anul 2010 ar putea fi cel mai cald din istoria inregistrata, relateaza The Times.
Cercetatorii de la Institutul national de meteorologie (Met Office) si de la NASA au analizat masuratorile temperaturilor de pe suprafata Pamantului si au descoperit ca s-au inregistrat temperaturi aproape record in perioada ianuarie – aprilie. Potrivit lor, aceasta tendinta ar putea continua pentru restul anului.
Media temperaturilor globale in ultimele 12 luni a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani“, a declarat directorul Institutului Goddard al NASA pentru studii spatiale (GISS).
“A fost o iarna rece in Europa, dar, global, perioada ianuarie – martie a fost unul dintre cele mai calde sapte inceputuri de an. Exista 50% sanse ca acest an sa fie cel mai cald inregistrat vreodata”, a spus si Vicky Pope, directorul pentru schimbare climatica de la Met Office.
Temperatura medie globala se bazeaza pe masuratori facute de mii de statii de monitorizare si de sateliti. Aceste masuratori sunt stranse si analizate independent de Met Office, GISS si Centrul national de date climatice din Carolina de Nord.
Schimbarea climatica nu este singura cauza suspectata pentru acest fenomen. Cercetarile arata ca incalzirea este legata si de o schimbare temporara a curentilor din Pacific, cunoscuta cu numele de “El Nino”, care au determinat oceanul sa elibereze cantitati mari de caldura in atmosfera.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: