Home > Uncategorized > 2014, anul cand omenirea merge la bal sau la spital

2014, anul cand omenirea merge la bal sau la spital

Bazandu-se pe un determinism istoric simplu, un profesor de la Cambridge prevesteste ca in 2014 se va petrece un eveniment care va influenta intreg cursul secolului XXI.
 
2014 urmeaza sa fie un an fatidic, sustine profesorul Nicholas Boyle. Potrivit acestuia, anul respectiv va decide daca va fi pace si prosperitate in urmatoarele decenii sau daca, din contra, lumea va avea de-a face cu razboi si saracie, scrie The Telegraph.
De ce crede Boyle ca 2014 e un an decisiv? Pentru ca a observat ca, de cinci secole incoace, in a doua jumatate a decadei secunde are loc un eveniment crucial. In 1517, Martin Luther batea in cuie tezele sale reformiste in lemnul portii bisericii din Wittenberg, aprinzand astfel vapaia Reformei si emergenta protestantismului. Un secol mai tarziu, in 1618, se incheia Razboiul de 30 de ani, iar 1715 a marcat ascensiunea Casei de Hanovra la conducerea Marii Britaniei si Irlandei in locul Stuarzilor.
Congresul de la Viena care a avut loc in 1815, dupa infrangerea lui Napoleon, a consfintit mai apoi o perioada de relativa stabilitate in Europa, asta pana cand a izbucnit Primul Razboi Mondial care a dat tonul discordiilor nationaliste care au macinat istoria contemporana si continua sa o faca.
Nicholas Boyle a carui carte, “2014 How to survive the next world crisis” a fost publicata joi, scrie in volumul sau ca harababura financiara actuala ar putea fi cauza unei crize marcante a secolului si ca reactia liderilor americani va fi cruciala. De asemenea, Boyle e de parere ca nu statele-natiune vor fi cheia stabilitatii mondiale, ci noile organizatii internationale.
 
 
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: