Home > Uncategorized > Adolescentii sunt neatenti pentru ca au prea multa materie cenusie

Adolescentii sunt neatenti pentru ca au prea multa materie cenusie

Parintii care sunt suparati pe copii pentru ca nu sunt atenti la scoala sau pentru ca nu isi fac temele acasa trebuie sa se linisteasca. Copiii nu sunt lenesi sau neatenti, ci doar victime neajutorate ale neurobiologiei.
Creierele adolescentilor continua sa se dezvolte mult timp dupa intrarea in viata adulta, potrivit unui nou studiu. Adolescentii ar putea arata ca niste adulti, dar structura lor cerebrala seamana cu cea a unor copii mult mai tineri, se arata in lucrarea care va fi publicata in Journal of Neuroscience.
„Nu este usor pentru un adolescent sa fie atent intotdeauna, fara sa ii zboare mintea la alte lucruri sau sa-si ignore fratii atunci cand incearca sa rezolve o problema de matematica”, a declarat Dr.  Iroise Dumontheil de la University College London’s Institute of Cognitive Neuroscience, unul dintre autorii lucrarii. „Nu este vina copiilor ca nu se pot concentra, ci are legatura cu structura creierelor lor. Adolescentii nu au pur si simplu capacitatea mentala a unui adult”.
Potrivit guardian.co.uk, folosind aparate MRI, activitatea cerebrala a adolescentilor a fost monitorizata in timp ce  incercau sa rezolve o problema, in minte, incercand in acelasi timp sa ignore ce se intampla in jurul lor.
Scanarea a relevat un nivel de activitate neobisnuit de mare, in cortexul frontal, o regiune din partea din fata a creierului care in mod normal este implicata in luarea deciziilor. Creierul lucra considerabil mai putin eficient decat cel al unui adult.
Aceste probleme sunt cauzate de o cantitate prea mare de materie cenusie pentru varsta lor, iar pe masura ce imbatranim numarul de celule scade. „Cercetarea aceasta ne-a aratat ca se petrec prea multe in creierul adolescentilor”, au mai declarat cercetatorii.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: