Home > Uncategorized > Americanii au inventat chilotii electronici care vor salva vieti

Americanii au inventat chilotii electronici care vor salva vieti

O echipa de oameni de stiinta americani a produs un model de chiloti confortabili care ar putea salva multe vieti in viitor.
O pereche de chiloti durabili si cu senzori electronici prinsi pe elastic nu par a fi foarte confortabili, dar cercetatorii americani cred ca spre deosebire de chilotii normali acestia vor putea sa salveze vieti. In contact cu pielea se afla un senzor bioelectric care masoara tensiunea, pulsul inimii si alti parametri vitali.
Tehnologia a fost dezvoltata cu ajutorul profesorului de nano-inginerie, Joseph Wang de la University of California San Diego si a echipei sale. Proiectul este finantat de catre armata Statelor Unite, soldatii americani fiind cei care vor beneficia de primele perechi. Prin aceasta metoda se va putea urmari starea soldatilor raniti pe campul de lupta si se vor putea identifica mai repede si mai precis tipul ranilor.
Potrivit straitstimes.com, in viitor, biosenzorul care detecteaza o rana va permite eliberarea de medicamente pentru durere si chiar pentru tratament, dar tehnologia are aplicatii si in alte domenii decat cele militare. „Ne gandim la monitorizarea de la distanta a oamenilor in varsta, care ne-ar alerta din timp asupra unui atac de cord sau anevrism, asupra afectiunilor diabetice si alte scenarii medicale”, a declarat profesorul Wang.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: