Home > Uncategorized > “Aprinde flacara stiintei” de ziua modiala a lui Darwin, impreuna cu ASUR

“Aprinde flacara stiintei” de ziua modiala a lui Darwin, impreuna cu ASUR

Lansarea darwinday.ro, vineri, 12 februarie 2010, nu este o coincidenta. Charles Darwin s-a nascut pe data de 12 februarie, 1809, iar intreaga planeta marcheaza aceasta zi ca o sarbatoare a stiintei. Asociatia Secular-Umanista propune pentru utilizatorii site-ului, si nu numai, un pas foarte simplu pentru cei care vor sa il sarbatoreasca pe Darwin: „aprinde flacarii stiintei” pe site-ul lor si alatura-te unui curent umanist care incearca sa faca o diferenta in sistemul scolar.
Darwinday.ro se doreste a fi un portal cu informatii stiintifice indreptat catre elevi si studenti, pentru promovarea unui alt fel de educatie decat cel oferit in prezent de catre sistemul de invatamant romanesc
Primul pas al celor de la ASUR a fost unul simplu si clar pentru misiunea lor: o colaborare cu Uiversity of California, Berkeley, pentru traducerea si promovarea portalului de stiinta evolution.berkeley.edu. Pentru cei care nu sunt familiari cu celebrul site educativ din Statele Unite, vor putea sa il cunoasca mai bine pe darwinday.ro, portalul celor de la ASUR. Fiind un ONG, acestia se vor baza, in mare parte, pe contributia voluntarilor in traducerea si promovarea materialelor educative.
Cei patru membri fondatori isi sprijina initiativa pe un raport TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study 2007) care a cumulat rezultatele a 49 de tari de pe toate continentele, din punctul de vedere al invatarii matematicii si stiintelor, si care plaseaza Romania la coada tarilor europeene. Scopul final al asociatiei este realizarea unei mai mari deschideri a scolii romanesti catre stiinta, prin actiuni de popularizare a ramurilor stiintei.
Primele proiecte ale ASUR, prezentate de Toma Patrascu.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: