Home > Uncategorized > Arheologii israelieni au descoperit un zid vechi de 3000 de ani construit in timpul lui Solomon

Arheologii israelieni au descoperit un zid vechi de 3000 de ani construit in timpul lui Solomon

O piatra a unui zid antic a fost descoperita langa Templul Muntelui din Ierusalimul vechi. Ar putea fi prima dovada structurala a constructiilor regelui Solomon, a declarata un arheolog.
„O comparatie dintre ultimele descoperiri cu zidurile orasului si cu portile din perioad Primului Templu, precum si cu vasele ceramice gasite in noul sit arheologic, ne-a ajutat sa postulam, cu un mare grad de siguranta, ca zidul identificat acum a fost construit de regele Solomon, in Ierusalim, la sfarsitul secolului al X-lea i.e.n.”, a declarat directorul sitului, Eilat Mazar.
Zidul inalt de sase metri si complexul dimprejur compus dintr-o poarta si un turn, au fost excavate in ultimele trei saptamani, in cadrul unui proiect condus de Hebrew University of Jerusalem, fiind ultimele dovezi descoperite cu privire la regatele lui David si Solomon, potrivit businessweek.com.
In decembrie 2008 arheologii au descoperit ramasitele unui oras inconjurat de ziduri, acolo unde Biblia sustine ca David l-a ucis pe Goliat, profesorul Yosef Garfinkel spunand ca sunt dovezi care sustin imaginiea biblica a lui David ca un rege cababil sa conduca o armata. Arheologii palestinieini au criticat insa graba omologilor israelieni de a lega descoperirile de Biblie. Vechiul Ierusalim adaposteste trei dintre cele mai importante religii monoteiste din lume.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: