Home > Uncategorized > Asteroidul 2010 GA6 va trece joi mai aproape de Pamant decat Luna

Asteroidul 2010 GA6 va trece joi mai aproape de Pamant decat Luna

Un asteroid nou descoperit va trece prin apropierea Pamantului in cursul zilei de joi, dar nu prezinta nici o amenintare pentru planeta noastra, desi se va intersecta cu orbita Lunii.
Asteroidul numit 2010 GA6 este o bucata de roca destul de mica, cu o latime de aproape 22 de metri. A fost descoperit de astronomii de la Catalina Sky Survey, Tucson, Arizona. Asteroidul se va trece prin interiorul orbitei Lunii, joi, la ora 23.06 GMT. Astronomii de la NASA ne-au asigurat ca suntem in siguranta.
„Obiecte care intersecteaza orbita Lunii sunt observate la fiecare cateva saptamani”, a declarat Don Yeomans de la NASA’s Near-Earth Object Office, JPL. In punctul cel mai apropiat, asteroidul 2010 GA6 va fi la o distanta de 359,000 de kilometri departare, circa noua zecimi din distanta Pamant Luna, potrivit space.com.
In luna ianuarie, micul asteroid 2010 AL30 a trecut la 130,000 de kilometri distanta de Pamant, iar altele cateva la distante sensibil mai mari. Ultimul telescop lansat de NASA in decembrie, Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) a primit sarcina de a monitoriza asteroizi care erau nedetectabili inainte, descoperind deja cateva zeci.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: