Home > Uncategorized > Astronautii au atasat un modul rusesc la Statia Spatiala Internationala. VEZI VIDEO SI FOTO

Astronautii au atasat un modul rusesc la Statia Spatiala Internationala. VEZI VIDEO SI FOTO

Astronautii au reusit sa ataseze un nou modul ruses la Statia Spatiala Internationala, in cadrul ultimei misiuni programate a navetei Atlantis.
Rusia a extins Statia Spatiala Internationala cu inca o incapere, numit Rassvet, care a fost dus la ISS cu ajutorul navetei Atlantis. Modulul lung de 7 metri va fi folosit pentru andocare si stocarea materialelor. Pe langa proviziile cu care a venit pe statie, modulul are si echipamentele necesare pentru un laborator rusesc care va fi montat pe ISS in 2012.
Modulele rusesti sunt atasate de obicei folosindu-se lipsa gravitatiei, dar acum s-a utilizat bratul robotic al navetei. Procedura a decurs fara nici un incident. Comandantul naveteo, Ken Ham si pilotul Tony Antonelli au folosit bratul mecanic pentru a ridica modului Rassvet din cala navetei si l-au inmanat bratului mecanic al statiei spatiale.
Naveta Atlantis se afla la ultima misiune in spatiu, dupa care va fi retrasa. Echipajul sau a montat deja o antena si un instrument pentru robotul Dextre. Cele doua iesiri ramase pentru astronauti vor fi folosite pentru inlocuirea unor baterii din exterior si pentru transportul unor acumulatori vechi inapoi pe Pamant.
La intoarcerea pe Pamant, Atlantis nu va ajunge insa la un muzeu. Va sta pregatita pentru eventualitatea unei misiuni de salvare a astronautilor, cel putin pana la ultimul zbor din programul navetelor NASA care va avea loc in noiembrie.
 

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: