Home > Uncategorized > Astronomii au identificat cel mai vechi grup de galaxii. VEZI FOTO

Astronomii au identificat cel mai vechi grup de galaxii. VEZI FOTO

Doua echipe separate de astronomi au reusit sa identifice cel mai vechi grup de galaxii observate pana acum, la o distanta de 9,6 miliarde de ani.
Galaxiile sunt foarte sociabile si se adunau in grupuri chiar si in urma cu 9,6 miliarde de ani. Astronomii au descoperit un grup de galaxii, care aratau surprinzator de modern, tinand cont ca sunt cele mai vechi observate pana acum.
Grupurile de galaxii sunt cele mai mari structuri din univers tinute intr-un la un loc de gravitatie. Noul „ciorchine”, numit ClG J02182-05102, este acea mai veche structura de acest fel descoperita pana acum, reprezinta un pas important pentru intelegera evolutiei galaxiilor si raspandirii acestora in univers, potrivit discovery.com.
„Nu te astepti ca obiecte atat de mari sa se formeze atat de repede”, a comentat astrofizicianului David Koo, de la Observatorul Lick al University of California. „Trebuie mult timp ca aceste grupuri sa se formeze, dar galaxiile din ele sunt printre cele mai vechi. Sunt ca un semn directional catre alte galaxii si mai vechi”.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: