Home > Uncategorized > Bacteriile de pe varful degetelor ar putea fi un nou instrument pentru politia criminalistica

Bacteriile de pe varful degetelor ar putea fi un nou instrument pentru politia criminalistica

Dupa amprentele digitale si ADN, anchetatorii politiei criminalistice ar putea recurge la un nou instrument – bacteriile prezente pe varfurile degetelor, se arata intr-un studiu dat publicitatii luni in Statele Unite.
Examinand bacteriile care se afla pe tastele a trei calculatoare, cercetatorii de la Universitatea din Colorado au constatat ca germenii erau aceeasi cu cei prelevati de pe varful degetelor proprietarilor fiecaruia.
Apoi, ei au analizat bacteriile prezente pe mai multe tastaturi de calculatoare publice si private, precum si mouse-urile a noua computere.
Concluzia a fost ca microbii care se afla pe degetele fiecarui om sunt “personali” si pot ajuta la identificarea obiectelor pe care le-au atins.
“De-a lungul zilei, fiecare dintre noi lasa o urma unica de microbi”, a explicat Noah Fierer, care a condus acest studiu publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Aceste bacterii ar putea “deveni astfel un nou instrument pretios” pentru medicii legisti, a adaugat el.
Bacteriile de acest tip au o durata de viata lunga, de pana la doua saptamani, si apar rapid dupa spalarea pe maini. Aceste descoperiri intervin in conditiile in care amprentele digitale pot fi falsificate, iar pentru probe ADN, anchetatorii au nevoie de o cantitate de sange, de bucati de piele, esantioane de sperma sau de saliva.
“Ar fi mai usor de gasit ADN-ul acestor bacterii decat ADN-ul uman”, subliniaza cercetatorii, subliniind ca “studii suplimentare sunt necesare pentru a confirma aceasta ipoteza”.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: