Home > Uncategorized > Balenele incaruntesc la batranete. VEZI FOTO

Balenele incaruntesc la batranete. VEZI FOTO

Pot balenele sa isi schimbe culoarea odata cu varsta sau din cauza stresului si al bolilor? Biologul marin si experta in balene, Carrie Newell, crede ca da.
Carrie Newell crede ca balenele isi pot schimba infatisarea in functie de mai multi factori, cum ar fi bolile si chiar stresul. Din 1992, Newell a documentat deplasarile balenelor in Depoe Bay, Oregon. O grup mic de 70 de balene se apropie in fiecare an de tarm pentru a manca in loc sa faca o calatorie lunga pana in Alaska.
Dupa mai multi ani de observatii a ajuns sa cunoasca fiecare balena in functie de caracteristicile fizice si comportament. Fiecare dintre ele a suferit la un moment dat din cauza oamenilor. De exemplu, Rambolina are o cicatrice mare din cauza unei elice de barca, iar Scarback este o femela care a fost lovita de un harpon explosiv la jumatatea anilor 1980.
Rana poate parea foarte violenta, dar Scarback a trait bine in ultimii 25 de ani si a avut cel putin patru pui. Fotografii ale cozii sale sugereaza insa ca „incarunteste”. Balenele sunt deja gri, prin urmare schimbarea  este la un gri inchis la un gri deschis.Newell nu crede ca albul este din cauza aparitiei unor bacterii, cicatrici sau alte surse externe. „Un fenomen asemanator se petrece si la oameni cand pierd din pigmenti”, a declarat biologul. Trebuie sa regandim sistemul de recunoastere a balenelor cu ajutorul fotografiilor pentru ca fenomenul incaruntirii este comun si la alte specii”.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: