Home > Uncategorized > Bomba nucleara, singura arma impotriva asteroizilor

Bomba nucleara, singura arma impotriva asteroizilor

Un fizician crede ca bombele nucleare sunt singurele solutii impotriva unor asteroizi ucigasi.
In ultimii ani a existat o incertitudine cu privire la metodele de actiune in cazul unei asteroid care se indreapta spre Pamant. Daca ar fi sa ne luam dupa filme, ar trebui sa aruncam intregul arsenal de arme nucleare pentru a ne apara. Recent, insa, au aparut argumente solide pentru o abordare mai subtila in ce priveste devierea unui asteroid.
Impotriva oricaror recomandari cu privire la folosirea exploziilor nucleare pentru distrugerea unei potentiale amenintari pentru Pamant, fizicianului David Dearborn de la Lawrence Livermore National Laboratory a intors pe dos metoda „subtila”.
Dearborne si-a expus teoria la intalnirea American Astronomical Society (AAS), la cateva luni dupa ce a realizat mai multe modele ale unor detonari nucleare, pe diverse tipuri de asteroizi. Rezultatele nu sunt surprinzatoare: exploziile functioneaza si sunt o metoda buna de protectie a Pamantului.
Fizicianul a stabilit doua reguli simple. Daca asteroidul este mic si avem cateva zeci de ani pentru a-l devia, atunci cea mai buna solutie este schimbarea traiectoriei. Daca totusi este vorba de unul mare, si avem doar cateva saptamani, atunci bomba nucleara trebuie detonata la suprafata.
Potrivit discovery.com, exista mai multe probleme cu aceasta abordare. Asteroidul s-ar putea rupe in mii de bucati, lovind poate un intreg continent. O alta problema cu devierea este ca nu se poate stie cu siguranta unde se va duce. Daca de exemplu SUA deviaza un asteroid si acesta cade in China?
Cea mai importanta problema este ca nu cunoastem compozitia asteroizilor si nici efectele pe care o bomba nucleara il va avea, in lipsa unei analize a materialelor.
Multi experti sunt, insa, de acord ca, daca vom descoperi un obiect pe traiectorie de coliziune cu Pamantul si avem mai putin de zece ani, un atac nuclear ar putea fi singura solutie.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: