Home > Uncategorized > Botoxul dauneaza grav emotiilor

Botoxul dauneaza grav emotiilor

Expresiile faciale au un rol hotarator in ceea ce priveste latura emotionala a unei persoane, sustin cercetatorii americani.
Este binecunoscut faptul ca Botoxul diminueaza capacitatea de a transmite emotiile, prin intermediul expresiilor faciale, insa, oamenii de stiinta au descoperit recent un nou efect secundar al tratamentului de infrumusetare: ii face mai insensibili pe oamenii care apeleaza la el.
Botoxul este un tratament cosmetic foarte popular in randul persoanelor care vor sa scape de riduri, fiind bazat pe o proteina extrem de toxica. Aceasta paralizeaza temporar muscii faciali, iar efectele secundare nu se limiteaza la lipsa de expresivitate, avertizeaza cercetatorii de la Barnard College din New York. Ei sunt de parere ca expresiile faciale influenteaza trairile emotionale, astfel ca o persoana cu o fata rigida ajunge in cele din urma sa experimenteze o gama mai ingusta de emotii.
„Botoxul impiedica miscarile muschilor, astfel incat creierul uman primeste mai putine date privind expresivitatea faciala”, a sublinat psihologul Joshua Davis, care a studiat in ultimii ani o multime de persoane care au scapat de riduri cu ajutorul injectiilor cu Botox.
Rezultatele cercetarii lui confirma o teorie aparuta la inceputul secolului trecut, care sustine ca expresiile faciale au un rol hotarator in ceea ce priveste latura emotionala a unei persoane. Spre exemplu, simplul act de a zambi induce o stare de buna dispozitie.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: