Home > Uncategorized > Bucatarii au gatit o masa de lux cu ajutorul unei eruptii vulcanice

Bucatarii au gatit o masa de lux cu ajutorul unei eruptii vulcanice

Un grup de bucatari islandezi au oferit in aceasta saptamana o experienta gastronomica unica: un rasfat gastronomic gatit la lava si servit in apropierea unui vulcan.
Islanda a suferit de curand o eruptie vulcanica importanta, dar cativa bucatari islandezi au descoperit in acest eveniment o oportunitate, organizand o masa de exceptie gatita cu ajutorul vulcanului.
„Filosofia mea este ca daca cineva spune ca ceva este imposibil, atunci simt ca trebuie sa incerc”, a declarat Fridgeir Eiriksson, potrivit foxnews.com.
Cand Eiriksson a auzit despre eruptia vulcanului Fimmvorduhals, din sudul Islandei, pe 21 martie, acesta a inceput sa planuiasca o cina delicioasa la vulcan.
In cursul zilei de marti, Eiriksson si alti trei colegi de la restaurantul de lux al hotelului Holt din Reykjavik au dus mai multe provizii si multa sampanie la poalele muntelui. Acolo au gatit felurile necesare cu ajutorul lavei abia erupte.
Meniul a fost compus din supa de homar, homar flambat cu diverse arome si garnituri, totul fiind insotit de sampanie Veuve Clicquot. Fiecare persoana a aplatit circa 470 de dolari pentru calatorie si portie, dar au oferit mancare si unor turisti curiosi.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: