Home > Uncategorized > Bucurestenii pot descoperi constelatiile de primavara, sambata, de Ziua Internationala a Astronomiei

Bucurestenii pot descoperi constelatiile de primavara, sambata, de Ziua Internationala a Astronomiei

In caz de vreme nefavorabila, programul Zilei Internationale a Astronomiei va contine un show de planetariu si o prezentare a intrumentelor astronomice.
Bucurestenii vor putea observa Luna, planetele Marte si Saturn si vor putea urmari constelatiile de primavara la Observatorul Astronomic din Capitala, sambata, cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei. Participarea la programele organizate de Observator va fi gratuita. In caz de vreme nefavorabila programul va contine un show de planetariu ce va ilustra cerul vizibil in acea noapte, precum si o prezentare a diferitelor tipuri de instrumente astronomice. Prezentarile se vor tine in intervalul 21:00 – 02:00, cu sesiuni din ora in ora la care pot participa maximum 50 de vizitatori. Aprilie a fost desemnata anul acesta Luna Mondiala a Astronomiei. Ziua Internationala a Astronomiei este o manifestare care a aparut in S.U.A. in 1973 pentru a atrage atentia publicului asupra acestei stiinte si reprezinta momentul in care astronomii amatori si profesionisti se reunesc pentru a impartasi din informatiile si cunostintele lor de astronomie si pentru a oferi tuturor celor interesati posibilitatea de a observa in mod direct frumusetile boltii ceresti.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: