Home > Uncategorized > Cafeaua scade riscul de cancer

Cafeaua scade riscul de cancer

Efectele anticancerigene ale cafelei au fost observate de mai multe studii.
Un nou studiu a aratat ca oamenii „dependenti” de cafea au sanse mai putine sa se imbolnaveasca de cancer la cap si gat. Mai mult, cu cat se consuma mai multa cafea, cu atat mai mult scade riscul.
In cadrul studiului, la cei care au baut patru sau mai multe cesti de cafea pe zi, sansa ca sa apara tumori a scazut cu 39%, potrivit American Association for Cancer Research care a publicat lucrarea in jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
Din pacate insa, studiul este asociativ, ceea ce inseamna ca cercetatorii au descoperit o legatura puternica intre consumul de cafea si reducerea riscului de cancer, dar nu pot spune cu siguranta ca vinovata este cafeaua.
„Din moment ce cafeaua este atat de raspandita si exista o incidenta ridicata a cancerului si o rata mica de supravietuire, rezultatele noastre au implicatii pentru mari pentru sanatatea populatiei”, a declarat Mia Hashibe, doctor si profesor la University of Utah din Salt Lake City, autoarea studiului.
Nu este prima oara cand se afirma despre cafea ca are un efect anticancerigen.
Potrivit cbsnews.com. cercetatori de la Harvard University au aratat ca consumul de cafea scade riscul de cancer de prostata, incidenta acestei forme de cancer scazand cu 60% la cei care consumau cafea.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: