Home > Uncategorized > Ce mananca astronautii?

Ce mananca astronautii?

Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala au parte, in mod surpinzator, de un meniu urias.
Povestirile science-fiction prezinta mancarea astronautilor uneori ca fiind fara aroma, de forma unor cuburi sau alteori sub forma unor platouri de mancare delicioase care apar miraculos din aparate speciale. In realitate adevarul este undeva la mijloc.
Ce mananca astronautii? Potrivit persoanei responsabile pentru mancarea astronautilor de la NASA, Vickie Kloeris, meniul este foarte variat, iar mancarurile oferite pot supravietui unor tratamente care ucid orice microbi si chiar deshidratarii complete.
„Putem oferi o mare varietate de produse, fie sub forma normala, fie inghetate”, a declarat Kloeris. „Unele lucruri le putem trimite in forma naturala, cum ar fi prajiturele urcate sau biscuiti.
Conform discovery.com, nu numai ca au savoare, dar astronautii au din cand in cand parte si de mese gourmet, cum ar fi un cocktail de creveti.
Un astronaut de la bordul Statiei Spatiale Internationale poate alege intre 180 de feluri de mancare si bauturi, si asta este doar meniul american. „Rusii au la randul lor peste 100 de sortimente de mancare si bauturi, asa ca impreuna avem peste 300 de feluri de mancare”, a mai adaugat Kloeris.
Se pare ca agentiei spatiale americane nu ii plac vegetarienii. „Majoritatea astronautilor vegetarieni au zburat doar cu naveta. Daca am trimite pentru sase luni un astronaut vegetarian pe ISS am avea o problema. Jumatate din sistemele de procesare ale mancarii vin din partea ruseasca si va pot spune ca rusii nu prea sunt vegetarieni”, a incheiat Vickie.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: