Home > Uncategorized > Cei mai vechi oameni descoperiti erau probabil canibali

Cei mai vechi oameni descoperiti erau probabil canibali

Desi era probabil doar o mica maimuta umanoida canibala, noua specie identificata, Homo gautengensis face parte din familia noastra, potrivit unui studiu.
Homo gautengensis este acum cea mai veche specie umanoida identificata. Se crede despre aceste creaturi ca foloseau unelte si probabil focul. Integrarea acestora in marea familie s-a facut cu ajutorul unor fragmente de craniu care au o varsta cuprinsa intre 800.000 si 2 milioane de ani, fiind descoperite in complexul de pesteri Sterkfontein, din provincia Gauteng Province, Africa de Sud.
Fragmentele gasite pana acum provide la sase indivizi. Acestia aveau o pozitie verticala si aveau o inaltime de doar un metru si cantareau circa 50 de kilograme, potrivit lui Curnoe, un antropolog de la University of New South Wales, Australia, fiind probabil si canibali.
Prin comparatie cu oamenii moderni, noua specie avea maini foarte lungi, o fata alungita ca la cimpanzei, dinti mai mari si un creier mai mic, dar nu prea mic pentru comunicare verbala.
„Desi este foarte posibil ca Homo gautengensis sa fi avut un limbaj, acesta ar fi fost mult mai rudimentar decat al nostru, fara gramatica si cuvinte complexe”, a declarat Curnoe pentru nationalgeographic.com. „Chiar daca este cea mai veche specie umanoida, H. Gautengensis sau omul Gauteng, apare prea tarziu in linia noastra evolutionara pentru a fi un stramos direct”, este de parere Curnoe.
„Specii umanoide masive, precum Homo erectus, sunt mult mai probabil stramosi directie si au trait in aceeasi perioada cu unii Homo gautengensis”, crede Curnoe, fapt care sugereaza ca predecesorii lui H. Erectus au aparut mai devreme decat H. Gautengensis. Speciile umanoide sunt considerate atat rudele noastre directe, cat si verii evolutionari apropiati.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: