Home > Uncategorized > Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari. VEZI VIDEO

Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari. VEZI VIDEO

Un geniu a rezolvat una dintre cele mai grele probleme de matematica, Conjectura lui Poincare, si ar fi putut pune mana pe un milion de dolari. Cu toate ca locuieste intr-un apartament mizer din St. Petersburg, Grigori Perelman in varsta de 44 de ani, spune ca nu are nevoie de bani. El a declarat din spatele usii inchise: “Am tot ce vreau”.
Premiul a fost acordat de Institutul de matematica Clay din Cambridge, Massachusetts pentru rezolvarea Conjecturii Poincare, care le-a dat mari batai de cap matematicienilor in ultimul secol. Perelman a postat solutia pe internet, potrivit dailymail.co.uk.
Acum patru ani, cand Uniunea Internationala de Matematica din Madrid a vrut sa-i acorde Medalia Fields, Perelman nu s-a prezentat sa-si ridice premiul.
“Nu sunt interesat de bani sau faima. Nu vreau sa fiu expus ca un animal la Gradina Zoologica. Nu sunt un erou al matematicii. Nici nu sunt un om de succes, de aceea nu vreau ca toata lumea sa se uite la mine”, a declarat Perelman.
“Am fost o data in apartamentul lui si am ramas inmarmurita. Are numai o masa, un taburet si un pat cu o saltea murdara lasata acolo de vechii proprietari ai apartamentului, niste alcoolici care i-au vandut locuinta. Incercam sa scapam de gandacii din bloc, dar se ascund in apartamentul lui”, a spus o vecina a matematicianului.
Problema care avea mai mult de 100 de ani in 2002 cand a rezolvat-o Perelman, atunci cercetator la Institutul de Matematica Steklov din St. Petersburg poate ajuta la determinarea formei universului.
In 2003 Grigori Perelman a renuntat la slujba de la Institutul Steklov. Prietenii spun despre el ca ar fi renuntat la matematica de tot, dar Perelam refuza sa vorbeasca despre acest subiect, considerandu-l, din motive personale, prea dureros.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: