Home > Uncategorized > Cele mai bune planete de colonizat vor fi in jurul piticelor rosii

Cele mai bune planete de colonizat vor fi in jurul piticelor rosii

Acest tip de sori sunt foarte stabili si nu produc radiatii puternice.
Au trecut 15 ani de la descoperirea primei planete in afara sistemului nostru solar. Au fost descoperite exoplanete ciudate, dar niciuna in zona in care credem ca ar putea exista viata.
In circa doi sau trei ani, telescopul Kepler de la NASA va oferi putea oferi o estimare a numarului de „clone” ale Pamantului din galaxie. Din pacate insa planetele sunt prea indepartate, la sute sau mii de ani lumina, neputandu-se determina daca sunt locuite. Nu vom cunoaste decat masa, diametrul, perioada orbitala si tipul de stea pe care o orbiteaza. Se poate spune insa, cu destula certitudine, unde anume vom gasi o planeta locuibila.
Exoplaneta in cauza va fi cu siguranta pe orbita unei pitice rosii. Acest timp de stele sunt mult mai comune decat Soarele nostru, iar pentru ca planetele care orbiteaza pitice rosii nu vor fi inundate de foarte multa lumina, vor fi mai usor detectabile.
Potrivit discovery.com, aici insa regulile vietii vor fi diferite. Zona optima, numita „goldilocks”, in cazul unei pitice rosii, este mult mai aproape de stea. In acest caz o exoplaneta ar putea completa o orbita completa in doar doua saptamani.
Astrobiologul Antigona Segura de la Universidad Nacional Autonoma de Mexico a simulat o explozie solara a unei pitice rosii din apropiere, numita AD Leonis si a incercat sa inteleaga efectul pe care l-ar avea asupra unei planete asemanatoare Pamantului si a descoperit ca se producea mai mult ozon decat se distrugea, oferind o protectie foarte buna impotriva radiatiilor ultraviolete.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: