Home > Uncategorized > Cele mai spectaculoase fotografii astronomice din 2009

Cele mai spectaculoase fotografii astronomice din 2009

Marginile unui crater lunar care zambeste Soarelui, Nebuloasa Fluture sau una dintre multele luni ale lui Saturn fac parte din topul celor mai uimitoare imagini surprinse in afara planetei noastre.
Astronautii temerari care calatoresc inspre alte planete si galaxii ne-au obisnuit in ultima vreme, gratie tehnologiilor tot mai avansate, cu imagini memorabile ale locurilor in care inca omenirea nu are acces. Discovermagazine.com face un clasament al acestora.
Poezia de pe MarteAtmosfera planetei Marte este extrem de subtire: doar 1% din presiunea atmosferica a Pamantului. Cu toate acestea, fotografia superba realizata de Mars Reconnaissance Orbiter ne pune pe ganduri. Imaginea infatiseaza un fund de crater de pe Planeta Rosie.
Primul pas pe LunaCelui mai emotionant moment din istoria astronauticii mondiale, primul pas pe Luna, realizat in 1969, i-a fost reperat un detaliu esential: locul exact in care Neil Amstrong a pus prima data piciorul. Il regasiti in stanga-sus in aceasta imagine.
Nebuloasa Fluture Asa este botezata nebuloasa cu nume de cod NGC 6302, aflata in constelatia Scorpionului. Imaginea a fost realizata de pe Telescopul Spatial Hubble.
Enceladus, luna lui SaturnA sasea luna ca marime a lui Saturn, Enceladus, a fost fotografiata indeaproape de catre Cassini, o naveta spatiala robotizata trimisa special de NASA pentru a studia Saturnul si numerosii sai sateliti.
Umbra unui crater lunarCraterele lunare au facut multa valva in acest an dupa ce s-a demonstrat ca in interiorul lor intunecat se afla cantitati mari de apa. Aici avem marginile unui astfel de crater selenar.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: