Home > Uncategorized > Cercetatori: Nu exista profetii mayase despre sfarsitul lumii in 2012!

Cercetatori: Nu exista profetii mayase despre sfarsitul lumii in 2012!

“In scrierile civilizatiei stravechi Maya nu exista niciun fel de profetie cu privire la o eventuala Apocalipsa in 2012”, a subliniat Carmen Valdez, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul UNAM.
Nu exista profetii ale civilizatiei mayase privind un colaps mondial iminent in decembrie 2012 – au reiterat luni reprezentanti ai Universitatii Nationale Autonome din Mexic (UNAM), care se ocupa de studierea culturii stravechi a acestei tari latinoamericane, potrivit agerpres.ro.
“Inteleptii acestei civilizatii antice si-au calculat calendarul lor, care expira la 21 decembrie 2012, pe o perioada de 5125 de ani, dar niciodata nu au aratat in el ca dupa aceasta perioada va veni sfarsitul lumii”, a subliniat Valdez, intr-o noua incercare de a pune capat zvonurilor cu privire la un posibil cataclism mondial care ar putea lovi omenirea anul viitor. Potrivit acesteia, civilizatia maya avea o notiune circulara a timpului, pentru ei “istoria se repeta la un moment dat, dupa care incepe o noua numaratoarea inversa.Cu opinia cercetatorilor mexicani este de acord savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn. Intr-un articol despre vechii locuitori ai Mexicului, el sustine de asemenea ca “nu exista predictii despre sfarsitul lumii in scrierile mayase”.”Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizatii se va convinge de absenta vreunui avertisment scris privitor la iminenta unui cataclism global care ar putea lovi planeta” – mentioneaza el.Calendarul mayas este una dintre cele mai misterioase elemente ale patrimoniului acestei civilizatii antice. Oamenii de stiinta nu au reusit inca sa afle intreaga istorie a aparitiei sale, ceea ce a dat nastere la diferite fabulatii, inclusiv, si despre sfarsitul iminent al lumii in 2012.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: