Home > Uncategorized > Cercetatorii americani au descoperit un anticorp care distruge celulele cancerului de prostata

Cercetatorii americani au descoperit un anticorp care distruge celulele cancerului de prostata

Un anticorp care ar putea ajuta la diagnosticarea si tratarea cancerului de prostata in faza metastazica a fost descoperit de cercetatorii americani de la Universitatea din Pennsylvania.
Injectat la soareci, anticorpul a depistat celulele cancerului de prostata si le-a distrus, chiar si intr-un stadiu avansat al bolii. Cercetatorii americani au constatat ca acest anticorp, numit F77, se fixeaza mai usor pe celulele si tesuturile cancerului de prostata decat pe cele benigne, favorizand distrugerea acestora.
Anticorpul s-a fixat aproape in totalitate (97%) pe tesuturile de cancer de prostata, in cazul unei tumori in stadiu incipient, si pe 85% din tesuturi in cazul in care a fost deja declansata metastaza. F77 a recunoscut si celulele canceroase androgeno-independente, rezistente la tratament.
“Anticorpul a declansat distrugerea directa a celulelor cancerului de prostata si a prevenit eficient o crestere a tumorilor”, au subliniat cercetatorii. F77 nu a vizat, insa, tesuturi sanatoase sau canceroase prezente in alte parti ale corpului.
In prezent doar 34% dintre pacientii bolnavi de cancer de prostata metastazic au sansa sa supravietuiasca de cinci ani. Cancerul de prostata e al doilea ca raspandire la barbati, cauzand anual 500.000 de decese la nivel mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
 

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: