Home > Uncategorized > Cercetatorii au aratat de ce femeile reactioneaza mai incet la glume

Cercetatorii au aratat de ce femeile reactioneaza mai incet la glume

Faptul ca femeile par a pricepe mai greu unele glume s-a dovedit a avea o explicatie stiintifica, potrivit cercetatorilor americani. Acestea folosesc mai mult din puterea creierului, decat barbatii, pentru interpretarea unei glume, dar simt mai multa placere decat barbatii la o anecdota buna.
Experimente la Universitatea Stanford din California au descoperit ca femeile folosesc mai multe parti ale creierul pentru intelegerea glumelor si au asteptari mai scazute despre amuzamentul pe care le-ar putea produce glumele.
Descoperirea face parte dintr-o cercetare mai complexa care ii ajuta pe oamenii de stiita sa dezlege misterul care inconjoara simtul umorului, potrivit timesonline.co.uk.
Noi inovatii in tehnologia rezonantei magnetice functionale au permis cecetatorilor sa monitorizeze barbatii si femeile raspund la umor in mod diferit, prin urmarirea in timp real a reactiilor creierului.
Intr-un singur studiu, zece femei si zece barbati au fost pusi intr-un scaner MRI si li s-au proiectat desene animate alb negru. Acestia trebuiau sa noteze nivelul de umor cu ajutorul unor butoane.
Experimentul a aratat ca femeile avea o activitate a creierului mai ridicata decat a barbatilor in cortexul prefrontal, care controleaza interpretare limbii si analizele analitice. Le-a luat ceva mai mult timp sa reactioneaze la glumele amuzante, dar se distrau mai mult atunci cand erau amuzate. Cercetatorii au determinat insa ca diferentele de timp au fost foarte mici.
Profesorul Allan Reiss, director la Center for Interdisciplinary Brain Sciences Research, de la Stanford, care a condus studiul, a spus ca descoperirile arata ca femeile prefera un umor mai sofisticat si folosesc functii complexe ale creierului pentru a-l procesa.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: