Home > Uncategorized > Cercetatorii au descoperit de ce functioneaza acupunctura

Cercetatorii au descoperit de ce functioneaza acupunctura

Oamenii de stiinta au supus soricei la sedinte de acupunctura pentru a descoperi cum vechii chinezi practicau medicina pentru indepartarea durerilor.
Dupa doar o jumatate de ora de acupunctura, soriceii s-au simtit mai bine pentru ca acele au declansat eliberarea unui sedativ natural, au spus cercetatorii. Acele stimuleaza celule care elibereaza o substanta chimica antiinflamatoare si sedativa care a fost eficienta timp de aproape patru ore.
Aceasta descoperire contesta o parere larg raspandita intre oamenii de stiinta care sustin ca tratamentul cu acupunctura are doar un efect placebo.
„Aceasta parere, ca acupunctura nu are nici un efect dincolo de placebo, a pus piedici in cercetarile serioase ale tehnicii”, a declarat Maiken Nedergaard, cercetator la University of Rochester Medical Centre, din New York, care a condus studiul.
„Unii oameni cred ca aceasta cercetare este o prostie, dar eu cred ca se inseala. Sunt foarte surprinsa de aroganta unor colegi. Putem toti beneficia de ceea ce am experimentat timp de mii de ani”, a mai adaugat Nedergaard pentru guardian.co.uk.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: