Home > Uncategorized > Chimistul Ioan Silaghi Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, a incetat din viata

Chimistul Ioan Silaghi Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, a incetat din viata

Chimistul Ioan Silaghi Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane si sef al Catedrei de chimie anorganica la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, s-a stins din viata pe 26 decembrie, la varsta de 59 de ani, au anuntat reprezentantii Academiei.
Membru al mai multor societati stiintifice din tara si de peste hotare, Ioan Silaghi Dumitrescu a fost ales membru corespondent al Academiei Romane in anul 2006.
Silaghi Dumitrescu a fost autor a numeroase studii publicate in reviste de specialitate si al volumelor „Mecanica moleculara” si „Cercetari de structura si topologie moleculara”.  In 1989, a fost distins cu premiul „Gheorghe Spacu” al Academiei Romane.
Din 1995, Ioan Silaghi Dumitrescu a fost profesor si sef al Catedrei de chimie anorganica.  Domeniile abordate in cercetarile sale au fost chimia computationala, modelarea moleculara, sinteza si caracterizarea structurala a compusilor coordinativi si organometalici, structura electronica a combinatiilor anorganice si organometalice si spectroscopie moleculara.
Ioan Silaghi Dumitrescu si-a luat doctoratul in chimie in anul 1981, cu teza „Utilizarea calculatorului Felix C 256 in determinarea parametrilor structurali in compusi fosfororganici”, sub coordonarea academicianului Ionel Haiduc. A facut stagii de cercetare la Heidelberg (Germania) si Nottingham (Anglia).
 

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: