Home > Uncategorized > Churchill si Eisenhower s-au inteles sa ascunda intalnirea unui avion cu un OZN

Churchill si Eisenhower s-au inteles sa ascunda intalnirea unui avion cu un OZN

Guvernul britanic lua foarte in serios amenintarea reprezentata de OZN-uri in anii ’50, incat sefii serviciilor de informatii se intalneau regulat sa discute aceasta problema,iar premierul Churchill se intelesese cu generalul american Eisenhower sa pastreze secreta o intalnire a unui pilot cu un OZN.
In 1957, comitetul de securitate al Marii Britanii primea, in medie, cel putin un raport detaliat pe saptamana care relata despre zarirea unui OZN.
Marea Britanie a publicat joi sute de documente referitoare la “obiecte spatiale neidentificate”, inclusiv o scrisoare care arata ca Winston Churchill a ordonat ca o intalnire, in timpul razboiului, intre un pilot militar si un OZN sa fie tinuta secreta timp de 50 de ani, pentru a nu crea “panica in randul maselor”. Churchill se temea, de asemenea, ca astfel de incidente ar fi zdruncinat credintele religioase ale oamenilor.
Documentele date publicitatii de Arhivele Nationale, contin zeci de marturii, schite si procese-verbale clasificate despre intalniri cu astfel de obiecte misterioase care au avut loc pe teritoriul Marii Britanii.
Potrivit BBC, documentele arata ca relatarile despre OZN-uri au atins un varf in 1996, cand serialul “Dosarele X” era foarte popular. Potrivit documentelor, au fost peste 600 de semnalari in 1996, comparativ cu o medie de 240 in cei cinci ani anteriori.
O nota de la Ministerul Apararii se refera la o scrisoare din 1999 care spune ca de un avion al fortelor aeriene regale, care se intorcea dintr-o misiune in Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, “s-a apropiat un OZN metalic”. Autorul neidentificat al scrisorii spune ca bunicul sau a asistat in timpul razboiului la o intalnire intre fostul premier britanic Winston Churchill si fostul general american Dwight Eisenhower in timpul careia cei doi si-au exprimat ingrijoratrea fata de acest incident si au decis sa-l pastreze secret.
Unele cazuri in care pe cerul britanic au fost vazute obiecte misterioase au primit explicatii rationale, cum ar fi meteoritii care ard in atmosfera, dar multe alte dosare raman nerezolvate.
Un document datat 1997 contine relatari despre “explozii sonice” si o prabusire misterioasa de avion care a avut loc in nordul Angliei. Nu a fost gasita insa nicio epava a aeronavei, in ciuda operatiunilor de cautare.
Un alt incident se refera la un “OZN negru in forma de triunghi” care a fost zarit la sfarsitul anilor ’90, in Kent, deasupra casei secretarului de interne din “cabinetul din umbra” de atunci.
Intr-un caz inregistrat in 1995, capitanul unui avion care se apropia de aeroportul din Manchester a raportat ca era cat pe ce sa se ciocneasca de un “obiect neidentificat”, iar un martor de la sol a depus separat o marturie – o schita pe care a facut-o – dupaa ce a vazut un OZN “de 20 de ori mai mare decat un teren de fotbal”. Ancheta care a fost deschisa nu a reusit sa identifice obiectul.
In timpul Razboiului Rece, Marea Britanie trimitea de circa 200 de ori pe an avioane de vanatoare ca sa intercepteze aeronave sovietice, mai arata documentele desecretizate. O nota din 1996 spune ca inregistrarile misterioase ale radarelor in timpul razboiului se dovedeau invariabil a fi antisubmarine sau avioane de recunoastere cu raza lunga de actiune.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: