Home > Uncategorized > Cina cea de Taina a devenit chiolhan

Cina cea de Taina a devenit chiolhan

Portiile de mancare din picturile  reprezentand Cina cea de Taina a lui Iisus cu apostolii au crescut, odata cu incidenta obezitatii, arata un studiu.
Marimea portiilor de mancare din tablourile cu Cina cea de Taina a crescut cu doua treimi in ultimul mileniu, ilustrand cresterea portiilor de mancare servite de oameni si a incidentei obezitatii, potrivit unui studiu, informeaza The Telegraph.
Brian Wansink, cercetator in domeniul comportamentului alimentar la Universitatea Cornell, alaturi de fratele sau, Craig, profesor de studii asupra religiilor la colegiul Virginia Wesleyan din Virginia, au comparat marimea portiilor de mancare in 52 dintre cele mai faimoase portretizari facute lui Iisus Hristos la Cina cea de Taina si au descoperit schimbari importante. Astfel, marimea felului principal a crescut cu aproape 70%, cea a farfuriei cu 66%, iar cea a painii cu 23%, intre anii 1000 si 2000.
“Suntem de parere ca, asa cum arta imita viata, aceste schimbari au fost reflectate in picturile care portretizeaza cea mai faimoasa cina din istorie”, a declarat Brian Wansink. Potrivit cercetatorilor, din cauza disponibilitatii din ce in ce mai mare a alimentelor, de-a lungul mileniului s-a amplificat fenomenul servirii unor portii mai mari de mancare, pe farfurii mai mari.
Detalii ale studiului celor doi americani vor fi publicate in numarul din luna aprilie al International Journal of Obesity. Un studiu asemanator va fi realizat pentru a analiza marimea portiilor in reclamele prezentate in timpul Super Bowl.
 

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: