Home > Uncategorized > Cinci vulcani din regiunea Kamceatka au devenit activi simultan. VEZI FOTO

Cinci vulcani din regiunea Kamceatka au devenit activi simultan. VEZI FOTO

Cinci vulcani au devenit activi concomitent in regiunea Kamceatka din Rusia, dintre care doi au erupt, a anuntat luni un purtator de cuvant al Institutului de vulcanologie din cadrul Academiei ruse de stiinte, citat de RIA Novosti in pagina electronica.
“In ultimele 24 de ore, lava incandescenta s-a scurs din vulcanul Siveluci, situat in punctul cel mai nordic al peninsulei. Ultima oara, scurgeri au fost observate in noiembrie”, a precizat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, valurile de lava de 800-1.000 de grade Celsius sunt vizibile cel mai bine in timpul noptii.
Cercetatorii nu exclud o noua eruptie a vulcanului Siveluci, dopul de lava atingand o masa critica in ultimele decenii. Specialistii considera ca o explozie in crater este inevitabila.
Cel mai inalt vulcan activ din Eurasia, Kliucevski, este acoperit de trei valuri de lava. Pe varful vulcanului, la o altitudine de 4.500 de metri, pot fi observate explozii provocate intre contactul dintre magma si zapada.
Vulcanul Karimski, situat la 110 kilometri de orasul Petropavlovsk-Kamtceatki, a intrat la randul sau in activitate, aruncand cenusa la trei kilometri inaltime. O intensificare a activitatii seismice a fost observata la vulcanii Kizimen si Goreli.
Expertii precizeaza ca nici unul dintre vulcanii activi in prezent nu reprezinta un pericol pentru populatie, ci pentru aviatie, particulele de cenusa putand afecta aparatele de zbor si intoxica pilotii.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: