Home > Uncategorized > Cometa misterioasa sau coliziune intre asteroizi? VEZI FOTO

Cometa misterioasa sau coliziune intre asteroizi? VEZI FOTO

Ceva foarte interesant se petrece la 400 de milioane de kilometri departare, in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Astronomii cred ca sunt martorii unui eveniment care nu a mai fost observat pana acum, o coliziune intre doi asteroizi.
Misterul il reprezinta un obiect nou descoperit (P/2010 A2), care la nivel superficial seamana cu o cometa, dar se deplaseaza printre asteroizi. Obiectul a fost descoperit pe 6 ianuarie de catre proiectul de supraveghere a cerului Lincoln Near-Earth Asteroid Research, fiind pe o orbita in interiorul centurii de asteroizi. Un loc in care in general nu se gasesc comete.
Cometele se deplaseaza in general pe orbite eliptice. Cand se apropie de Soare, cometei ii „creste” o coada, pe masura ce gheata sublimeaza. Asteroizii sunt insa pe orbite relativ circulare si nu sunt la fel de volatili precum cometele.
In comunitatea stiintifica este insa un interes crescut pentru ca astronomii care urmaresc obiectul sunt convinsi ca sunt martori, pentru prima oara, la o coliziune de mare viteza intre doi asteroizi care nu au fost descoperiti pana acum .
Expertul in comete David Jewitt, de la UCLA, a cerut timp discretionar la Hubble Space Telescope si a captat cateva imagini mai indeaproape, in date de 25 si 29 ianuarie. Fotografiile au lasat pe toata lumea muta de uimire.
Centura de asteroizi contine multe dovezi ale unor coliziuni din trecut care au spulberat alte corpuri mai mari in fragmente. Orbita lui P/2010 A2 il plaseaza in familia de asteroizi Flora, ale caror ciocniri au trimis spre Pamant doi asteroizi in urma cu 100 de milioane de ani. Unul dintre ei al lovit Pamantul acum 65 de milioane de ani, fapt care a dus la disparitia dinozaurilor.
Acum exsita o adevarata isterie in lume cu privire la dezastrul „inevitabil” din 2012. Cei care au luat o „supradoza” de Nostradamus ar putea vedea pe cer Steaua lui David sau o pentagrama.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: