Home > Uncategorized > Cuvintele pot cauza dureri fizice

Cuvintele pot cauza dureri fizice

Daca vorbesti despre durerile tale ar putea sa le agravezi, sustin cercetatorii. Departe de a fi linistitoare, cuvintele si consilierea ar putea creste intensitatea durerii fizice, potrivit unui studiu.
Avertismente ca “asta ar putea sa doara putin” sau “ai putea sa simti o durere mica” in loc sa ajute mai mult incurca si sa provoace disconfort, conform telegraph.co.uk.
Tortura sau chinuitor sunt cuvinte care stimuleaza centrii de durere din creier chiar si atunci cand nu simti de fapt durerea.
Vorbind cu doctorul despre durerea ta ar putea sa-ti faca mai rau, cred cercetatorii de la Universitatea Jena din Germania pentru ca stimuleaza o parte a creierului denumita “matricea durerii”.
“Este posibil ca acea conversatie sa intensifice activitatea matricei durerii si sa rezulte o durere mai mare”, spune cercetatorul Maria Richter.
Oamenii de stiinta condusi de psihologul Thomas Weiss au analizat cum reactioneaza atat adultii cat si copiii la asfel de stimuli. Raspunsul ar putea coincide cu un instinct de supravietuire prin care oamenii invata sa evite durerea in viitor.
“Dupa o astfel de experienta este destul sa-ti imaginezi acul de la urmatorul vaccin si deja memoria activeaza durerea. Chiar si stimulii verbali genereaza reactii in creier”.
Profesorul a descoperit zonele exacte ale creierului care se activeaza imediat ce auzim cuvintele tortura sau chin.
Cercetatorii au investigat si daca oribil sau dezgustator au acelasi efect. Faptul ca pacientii sunt pusi sa descrie durerea cronica pe care o simt ar putea s-o agraveze, sustin oamenii de stiinta.
Cei care au fost testati au fost pusi sa-si imagineze situatii care corespund cuvintelor si in cea de-a doua etapa indivizii trebuia sa citeasca cuvintele. “In ambele cazuri s-a demonstrat ca aceste cuvinte activeaza matricea durerii”, spune Richter.
“Studiul arata ca insesi cuvintele sunt capabile sa activeze matricea durerii. De asemenea rezultatele sugereaza ca stimulii verbali au o insemnatate mai mare decat credeam pana acum”.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: