Home > Uncategorized > De ce existam? Materia a castigat batalia in fata antimateriei

De ce existam? Materia a castigat batalia in fata antimateriei

Faptul de nedisputat ca materia si antimateria se anihileaza reciproc, la contact, este un mister pentru oamenii de stiinta care nu pot explica de ce viata si universul exista, dar rezultate noi de la un accelerator de particule ar putea oferi raspunsul.
Fizicienii de la Fermi National Accelerator Laboratory au spus ca au descoperit un nou indiciu despre unul dintre cele mai mari mistere cosmologice: de ce universul este format din materie si nu antimaterie.
Experimentul a aratat ca a existat o diferenta de 1% intre cantitatea de materie si antimaterie produsa, fapt ce ar explica existenta noastra.
Teoria actuala, cunoscuta sub numele de Modelul Standard al fizicii particulelor, a prezis o lipsa de echilibu in simetria materie-antimaterie, dar nu suficient pentru a explica de ce universul este format din materie, iar antimateria este extrem de rara.
Acest ultim experiment a indicat o proportie inegala intre materie si antimaterie care depaseste cu mult ceea ce prezice Modelul Standard. Mai precis, fizicienii au descoperit o diferenta de 1% intre mounii si antimuonii produsi din descompunerea particulelor cunoscute sub numele de mezoni B (muoni care au un quark bottom).
Rezultatele care vor fi publicate in jurnalul stiintific Physical Review D, provin din analizarea a opt ani de munca de la acceleratorul de particule Tevatron, de la laboratorul Fermi din Statele Unite, potrivit space.com.
„Pe multi ne-au trecut fiori la vederea rezultatului”, a declarat Stefan Soldner-Rembold, cercetator la University of Manchester din Marea Britanie. „Stiam ca vedem ceva ce nu a mai fost observat niciodata si dincolo de ceea ce teoriile actuale pot explica”.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: