Home > Uncategorized > Dinozaurii au disparut din cauza scaderii bruste a temperaturii

Dinozaurii au disparut din cauza scaderii bruste a temperaturii

O noua teorie sustine ca dinozaurii au murit din cauza scaderii temperaturii si nu asa cum s-a spus pana acum, din cauza unei comete care ar fi lovit Pamantul in urma cu 65 de milioane de ani.
O echipa de cercetatori britanici au spus ca dinozaurii au disparut din cauza unei serii de schimbari ale mediului, incepand cu scaderea temperaturii apei marii acum 137 milioane de ani. In urma acestei schimbari, temperatura apei a ajuns la doar 9 grade Celsius. Se pare ca acesta a fost primul pas spre extinctia dinozaurilor, potrivit  deccanchronicle.com.
Cercetatorii britanici au studiat fosile si minerale din Svalbard, teritoriu insular norvegian din oceanul Arctic si au ajuns la concluzia ca schimbarea brusca de temperatura a determinat o scadere a numarului dinozaurilor.
Gregory Price, de la Universitatea din Plymouth, a aratat ca scaderea de temperatura a fost atat de severa, incat multe dintre speciile de dinozauri care locuiau pe uscat sau in mlastinile din apropierea marilor calde au disparut brusc. “Credem ca dinozaurii au fost creaturi cu sangele rece si ar fi avut nevoie de caldura pentru a ramane in viata”, spune Price.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: