Home > Uncategorized > Europa si Rusia isi unesc fortele pentru a apara Terra de asteroizi

Europa si Rusia isi unesc fortele pentru a apara Terra de asteroizi

Comisia Europeana si Agentia Spatiala Rusa se vor intalni pe 7 iulie pentru a discuta un proiect comun de aparare impotriva asteroizilor.
Oficialii Comisiei Europene si reprezentantii Agentiei Spatiale Ruse (Roscosmos) se vor intalni la pe 7 iulie, pentru a stabili cea mai buna strategie de protejare a Terrei in fata asteroizilor.
In ciuda pericolului reprezentat de acestia, niciun program de aparare nu a fost concretizat pana acum in Rusia, toate ramanand la stadiul de concepte, relateaza RIA Novosti. In cadrul intalnirii, Comisia Europeana si Roscosmos vor discuta despre crearea unui proiect comun anti-asteroizi.
In apropierea Terrei exista peste 6.000 de asteroizi, dintre care in jur de 1.100 sunt considerati periculosi. Un asteroid cu un diametru intre unu si doi kilometri ar produce, la impactul cu Terra, o schimbare catastrofica a climei. O astfel de coliziune ar produce o explozie echivalenta cu detonarea a 1 milion de megatone de TNT (de 50 de ori puterea bombei de la Hiroshima), au calculat oamenii de stiinta rusi. Craterul format ar avea un diametru de aproximativ 1.000 de kilometri, iar in atmosfera ar fi degajate tone intregi de praf, ceea ce ar bloca razele solare si ar duce la scaderea drastica a temperaturilor.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: