Home > Uncategorized > Everestul, cucerit mai devreme decat se credea

Everestul, cucerit mai devreme decat se credea

Tenzing Norgay si Edmund Hillary par sa nu fi fost primii exploratori ajunsi pe Everest in 1953.
Eforturile de a recupera o camera foto din 1924 aflata in apropiere de varful Muntelui Everest spulbera teoria ca cel mai inalt multe din lume a fost cucerit pentru prima oara abia in 1953. E foarte posibil ca aparatul ca contina dovezi fotografice ca George Mallory si Andrew Irvine au ajuns cu aproape 30 de ani mai repede pe Everest.
Pe 8 iunie 1924, Mallory si Irvine au parasit spatiul de campare aflat la mai putin de 1 kilometru de varful Everest, intr-o misiune ce viza cucerirea celui mai inalt munte din lume (8.850 de metri). Din acea clipa nu s-a mai auzit insa nimic despre ei, relateaza Scientific American, care spune ca misterul a ramas in picioare aproape 86 de ani.
Desi numeroase expeditii din anii ce au urmat au incercat sa dea de urmele lui Mallory si Irvine (o expeditie din 1999 a dus la recuperarea corpului lui Mallory), nici un raspuns final nu a putut fi gasit. Pentru a gasi explicatia misterului care dainuieste de decenii, cei mai multi alpinisti sunt de parere ca trebuie gasit si corpul lui Irvine, alaturi de aparatul foto Vest Pocket Kodak pe care se presupune ca o avea la el.
Istoricul Tom Holzel este de parere ca a gasit, in sfarsit, locul in care s-a odihnit pentru ultima oara Irvine. In cazul in care camera foto a alpinistului va gasita, dilema primei ascensiuni pe Everest ar putea fi rezolvata si odata cu ea, o noua pagina din istorie ar urma sa fie scrisa.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: