Home > Uncategorized > Extraordinarele aurore ale planetei Saturn surprinse de Hubble. VEZI VIDEO SI FOTO

Extraordinarele aurore ale planetei Saturn surprinse de Hubble. VEZI VIDEO SI FOTO

Cercetatorii de la Universitatea din Leicester au realizat un studiu international prin care s-a urmarit captarea unor imagini unice pentru stiinta, folosind telescopul Hubble, pe care l-au indreptat catre Saturn in momentul in care inele sale erau perpendiculare pe ecuatorul planetei si fata de perspectiva noastra. A rezultat un film extraordinar in care se vad clar aurorele de la cei doi poli.
Planeta Saturn
Saturn este in aceasta pozitie doar o data la 15 ani si aceasta orientare unica a permis un studiu al ambelor aurore dinamice care sunt la poli, la fel ca cele intalnite pe planeta noastra. Acesta cercetare este rezultatul a doua programe ale telescopului Hubble, conduse de Jonathan Nichols de la Universitatea din Leicester.
„Hubble s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune unelte de investigatie a rasei umane si este pentru prima oara cand o echipa din Marea Britanie s-a folosit de Hubble pentru a observa aceste aurore pe alta planeta”, a declarat Nichols.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Leicester nu au facut doar sa observe acest fenomen cu ajutorul telescopului Hubble, ci sunt implicati activ in misiunea Cassini care investigheaza diversele aspecte ale aurorelor de pe Saturn si ale campului sau magnetic, misiune prelungita de NASA pana in 2017.
Planetei Saturn ii trebuie 30 de ani pentru a efectua o orbita completa in jurul Soarelui, asa ca fotografierea celor doi poli simultan este o raritate. Din 1994, Hubble a realizat diverse imagini cu Saturn, la diverse unghiuri, dar abia in 2009 a reusit sa surprinda planeta cu inelele perpendiculare. In plus, Saturn se apropia de echinox, asa ca amandoi polii erau iluminati in mod egal de Soare.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: