Home > Uncategorized > Faraonul Tutankhamon a fost rodul unui incest si a murit de malarie

Faraonul Tutankhamon a fost rodul unui incest si a murit de malarie

Adeptii teoriei conspiratiei vor fi iar dezamagiti: Tutankhamon, nu a murit asasinat, ci din cauza malariei si a unei boli a sistemului osos. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au examinat mostrele de ADN extrase din mumia faraonului.
Baiatul rege a fost produsul unei relatii incestuoase care a dus la o sanatate fragila si chiar la moartea sa timpurie, mai arata analizele ADN.
Echipa de cercetatori din Egipt, Italia si Germania, condusa de egiptologul Zahi Hawass, a folosit ultimele tehnici de analiza a ADN-ului pentru a trasa arborele genealogic al lui Tutankhamon, care a murit la varsta de 19 ani in 1324 i.Hr, dupa 9 ani de domnie.Timp de doi ani, pana in luna octombrie anul trecut, oamenii de stiinta au analizat mostrele a 16 mumii din mormintele regale din Luxor si au folosit tomografia computerizata pentru a determina daca erau inrudite, daca aveau boli genetice sau infectioase. Studiul confirma ca tatal lui Tutankhamon era Akhenaton, faraonul “eretic” care a incercat sa reformeze religia si cultura egipteana antre 1351 si 1334 i.Hr. Analizele mai arata bunicii si strabunicii lui Tut – Amenhoptep III si Tiye, respectiv Yuya si Thuya, dar si mama lui, care era sora lui Akhenaton.

 
Tutankhamon era tatal a doi copii, potrivit testelor ADN, doua fete aflate inca la stadiul de fetus, ale caror ramasite au fost gasite in mormantul sau.Dat fiind istoria incestuoasa a familiei sale, Tutankhamon suferea diverse boli genetice.
Analizele au pus in evidenta faptul ca faraonul suferea de o boala a sistemul osos care i-a afectat picioarele si i-a produs o malformatie a coloanei vertebrale. Aceasta ar fi una din explicatiile pentru care in mormantul descoperit de arheologul britanic Howard Carter in 1922 se aflau atat de multe bastoane.
Se pare ca Tutankhamon si-a fracturat un picior cu scurt timp inaintea mortii. Rana nu s-a vindecat si s-a infectat, iar organismul slabit de malarie a cedat.
 

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: