Home > Uncategorized > Fobiile ar putea fi tratate cu o injectie simpla

Fobiile ar putea fi tratate cu o injectie simpla

Fobiile ar putea fi tratate cu ajutorul unor injectii cu lidocaina, o simpla substanta anestezica locala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii japonezi de la Universitatea din Hiroshima, informeaza express.co.uk.
Frica de paianjeni, de rechini, de reptile, de inaltime si multe alte fobii ar putea fi tratate cu ajutorul acestui tratament injectabil, au afirmat cercetatorii niponi. Ei considera ca frica este un “obicei invatat”, iar injectiile cu lidocaina dezactiveaza acea parte din creier care genereaza acest tip de emotie.
Cercetatorii japonezi s-au declarat extrem de optimisti dupa ce au efectuat o serie de teste pe o specie de pesti – caras auriu – al caror creier prezinta numeroase asemanari cu cel uman. Dupa ce le-a fost administrata o doza de lidocaina, acesti pestisori au “uitat” sa se teama de razele stralucitoare de lumina.
Lidocaina este un anestezic local, un derivat al cocainei, dar care nu are efectul euforic sau de dependenta al acesteia.
Masayuki Yoshida, profesor la Universitatea din Hiroshima, coordonatorul acestui studiu, a declarat: “Imaginati-va ca, daca va este frica de paianjeni sau de inaltime, ati putea fi vindecat de aceasta fobie cu ajutorul unei simple injectii. Studiul nostru sugereaza faptul ca, intr-o buna zi, acest vis ar putea sa devina o realitate”.
Studiul cercetatorilor niponi a fost publicat in editia online a revistei Behavioural and Brain Functions.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: