Home > Uncategorized > Google si-a modificat logoul pentru a marca Ziua Mondiala a numarului Pi

Google si-a modificat logoul pentru a marca Ziua Mondiala a numarului Pi

Google si-a modificat, duminica, logoul pentru a marca Ziua Mondiala a numarului Pi (π) , o constanta matematica a carei valoare, aproximativ 3,14, este raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc intr-un spatiu euclidian.
Noul logo al Google este format din mai multe cercuri, pe care sunt pozitionate formule de calcul ce cuprind constanta Pi.
Valoarea constantei este egala aproximativ cu 3,14159 in notatia zecimala obisnuita. Pi este una dintre cele mai importante constante din matematica si fizica, numeroase formule din inginerie si din alte stiinte implicand folosirea sa.
Pi este un numar irational, adica valoarea sa nu poate fi exprimata exact sub forma de fractie m/n, cu m si n intregi, dar si un numar transcendent, adica nu exista niciun polinom (expresie construita dintr-una sau mai multe variabile si constante, folosind doar operatii de adunare, scadere, inmultire si ridicare la putere constanta pozitiva intreaga) cu coeficienti rationali (fractie) care sa-l aiba pe π ca radacina.
Data de 14 martie a fost aleasa ca Zi Mondiala a numarului Pi, deoarece americanii scriu data punand luna inaintea zilei, astfel incat 14 martie arata 3/14, ceea ce trimite cu gandul la celebrul Pi.
Simbolul π a fost propus pentru prima oara in 1706, de matematicianul galez William Jones.
Google isi schimba logourile cu ocazia sarbatorilor si a altor evenimente speciale. Recent, Google si-a modificat logoul pentru a celebra Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: