Home > Uncategorized > Gunoaiele de plastic au ajuns in Antarctica

Gunoaiele de plastic au ajuns in Antarctica

Bucatile de plastic au fost culese pentru prima oara din Marea Amundsen.
Intr-un studiu realizat in perioada 2007-2008, cercetatorii de la British Antarctic Survey si Greenpeace au investigat zona antarctica, inspectand atent suprafata apei. Au descoperit, chiar si in indepartatele mari Davis si Durmont D’Urville, sonde de plastic folosite la pescuit si chiar pahare. Mai mult, pungi de plastic au fost descoperite in Marea Amundsen.
Descoperirea dseurilor in cele mai indepartate locuri de pe planeta este un motiv de ingrijorare. Echipa de cercetare condusa de David Barnes de la British Antarctic Survey crede ca aceste resturi de plastic sunt de fapt la marginea unui „val” de gunoaie care abia acum ajung in aceasta parte a lumii.
Potrivit discovery.com, exista si o veste foarte buna. In urma studiului s-a descoperit ca ecosistemul de pe fundul marii, in zona Antarcticii este foarte sanatos. Resturile de plastic se gasesc pe toate plajele din lume, dar plasticul produs de omenire se strecoara incet si in aceste regiuni indepartate din sud.
O mare parte din oceanul planetar nu a fost inca poluat, dar din pacate acest lucru se schimba incet si  sigur. Gunoaiele ajung in mare si vor ramane acolo pentru mult timp.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: