Home > Uncategorized > Homo Sapiens si Neaderthal s-au imperecheat in urma cu 30.000 de ani

Homo Sapiens si Neaderthal s-au imperecheat in urma cu 30.000 de ani

Populatiile a doua specii umanoide, Homo Sapiens si Neanderthal, s-au amestecat in trecut, potrivit unui nou studiu ADN.
Un nou studiu ADN a relevat faptul ca majoritatea oamenilor au gene de la Neanderthal, mai precis un minim cuprins intre 1-4%. Studiul a descoperit dovezi genetice puternice ca omul modern, Homo Sapiens, s-a imperecheat cu vechii Neanderthal, care au murit in mod misterios in urma cu aproximativ 30.000 de ani.
Mai mult, aceasta combinare a speciilor s-a petrecut in Orientul Mijlociu, la putin timp dupa ce oamenii moderni au plecat din Africa. „Putem spune acum, cu o probabilitate foarte mare, ca a fost un aflux de gene de la Neanderthal catre oamenii moderni”, a declarat autorul studiului, Ed Green de la Universitatea din California.
Potrivit nationalgeographic.com , acest fapt nu este o surpriza pentru antropologul Erik Trinkhaus care a propus aceasta ipoteza dupa o analiza a mai multor schelete si care a fost initial respinsa din lipsa de probe concludente. „Au vazut in sfarsit adevarul, mai ales pentru ca era atat de evident pentru multi din noi ca asa s-a petrecut”, a declarat Trinkaus, acesta nefiind implicat insa in noul studiu. Antropologul a mai adaugat ca oamenii au probabil mai mult material genetic de la Neanderthal decat se sugereaza in lucrarea ce va fi publicata in revista Nature.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: