Home > Uncategorized > Imagini inedite cu impactul unui meteorit cu Jupiter VEZI FOTO

Imagini inedite cu impactul unui meteorit cu Jupiter VEZI FOTO

Observarea unei planete gazoase in timp ce este lovita de un asteroid sau cometa este un eveniment istoric, asemenea imagini fiind surprinse doar o singura data pana acum.
Anthony Wesley este un astronom  amator foarte norocos. Acesta a surprins o explozie in atmosfera planetei Jupiter, fiind rezultatul unui impact major . Rezultatele au fost confirmate Christopher Go, un alt astronom din Filipine. Anthony este norocos pentru ca a reusit aproape aceeasi performanta in 2009, cand a ratat impactul, dar a vazut o cicatrice de marimea oceanului Pacific, pentru prima oara, pe aceeasi planeta.
Desi se credea ca impactul din 2009 a fost produs de o cometa, oamenii de stiinta au folosit telescopul Hubble si au anuntat ca impactul de acum un an a fost cu un meteorit cu un diametru de 500 de metri, in mod ironic chiar in aceeasi zi cu noul impact.
Potrivit discovery.com, pentru a marca momentul, Wesley a publicat si o imagine color a evenimentului celest in care impactul se poate vedea foarte clar.
Planeta Jupiter actioneaza ca un aspirator si absoarbe majoritatea obiectelor care provin din partea extrema a sistemului nostru solar, prevenind astfel impacte catastrofale cu planetele din interior si mai ales cu Pamantul.
Singurul impact observat pana acum a fost in 1994 cand fragmente ale cometei Shoemaker-Levy 9 au lovit Jupiter cu forta a mii de bombe nucleare, lasand urme serioase in atmosfera planetei.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: