Home > Uncategorized > Imagini spectaculoase, trimise de SOFIA, primul telescop aerian. VEZI FOTO

Imagini spectaculoase, trimise de SOFIA, primul telescop aerian. VEZI FOTO

Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy sau SOFIA este un telescop unic. Acesta face observatiile de la peste 13.000 de metri altitudine, de la bordul unui Boeing 747 si a trimis primele fotografii.
Telescopul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) a trimis primele imagini, acestea fiind chiar surprinzatoare, tinand cont ca sunt ale unui planete foarte des observate: Jupiter. Gigantul gazos pe pare ca pierde caldura printre straturile de nori.
Telescopul de 2,5 metri este montat in interiorul unui Boeing 747 care zboara la o altitudine de peste 13,000 de metri altitudine si permite observarea in infrarosu a cerului, peste stratul de vapori de apa ai Pamantului.
„Principala reusita a fost observarea de catre oamenii de stiinta, de la bordul SOFIA, a planetei Jupiter, pe o lungime de unda neaccesibila telescopelor terestre si spatiale”, a declarat Eric Becklin, consultant la proiestul SOFIA. „Imaginea surprinsa de SOFIA arata caldura, prinsa in interiorul planetei chiar la inceputuri, care scapa printre nori”.
Potrivit discovery.com, SOFIA a mai realizat si o imagine a centului galaxiei M82, la o distanta de 12 milioane de ani lumina.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: