Home > Uncategorized > Inca un vulcan ar putea erupe in Islanda: Katla

Inca un vulcan ar putea erupe in Islanda: Katla

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull a cauzat mari probleme in Europa, dar oamenii de stiinta spun ca inca nu a trecut ce e mai rau. Un alt vulcan, Katla, ar putea erupe in curand.
Desi vulcanul Eyjafjallajokull a fost centrul atentiei in ultima saptamana, fratele sau mai mare, Katla, ar putea cauza distrugeri la o scara mult mai mare. Katla se afla la doar 12 kilometri departare si este acoperit de ghetarul Myrdalsjokull. O eruptie a acestuia ar putea provoca inudatii masive si ar intrerupe complet traficul peste Atlantic.
Desi Katla nu imparte aceeasi structura subterana cu Eyjafjallajokull, este totusi suficient de aproape pentru a fi influentat. Exista chiar si sanse ca magma de sub Eyjafjallajokull sa ajunga si sub Katla si sa erupa, potrivit timesonline.co.uk.
Cele trei eruptii ale Eyjafjallajokull inregistrate pana acum in istorie au fost intotdeauna urmate de eruptii ale fratelui mai mare. Momentan nu exista nici o problema sub Katla, dar acesta a avut activitate ultima oara in 1918, iar ciclul eruptiilor sale este de 40-80 de ani.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: