Home > Uncategorized > Insula Pastelui, luata cu asalt de mii de oameni care vor sa urmareasca o eclipsa totala de soare

Insula Pastelui, luata cu asalt de mii de oameni care vor sa urmareasca o eclipsa totala de soare

Eclipsa totala de Soare este vizibila doar in zona Pacificului de Sud.
4.000 de turisti si oameni de stiinta au luat cu asalt Insula Pastelui pentru un fenomen astronomic deosebit, o eclipsa totala de Soare. O eclipsa solara are loc cand Luna se afla intre Soare si Pamant blocand total sau partial lumina Soarelui, ceea ce arunca o umbra corespunzatoare pe Pamant. Aliniera Soarelui cu Luna si Pamantul va incepe duminica la ora 21.15, ora Romaniei, dar fenomenul va fi vizibil doar din zona Pacificului de Sud, in special in Polinezia franceza.
Astronomii sustin ca Insula Pastelui va fi locul perfect pentru observarea eclipsei totale, care va dura patru minute si 41 de secunde. Umbra Lunii va invalui Insula Pastelui si misterioasele sale statui gigantice in cursul dupa-amiezii (ora locala), apoi se va indrepta catre Chile si Argentina spre asfintitul Soarelui. Pentru a face fata afluxului de turisti autoritatile din Insula Pastelui au intarit securitatea in zona obiectivelor turistice.
Eclipsa va avea loc in timp ce in Africa de Sud va fi in desfasurare finala Campionatului Mondial de Fotbal. Eclipsele de Soare sunt considerate in multe culturi un semn din partea divinitatii, uneori pozitiv, alteori negativ.
Este a saptea eclipsa totala care se produce in secolul XXI. Viitoarea eclipsa totala de soare va avea loc la 13 septembrie 2012. La 11 august 1999 a avut loc ultima eclipsa totala de Soare din secolul XX, care a fost vizibila si in Romania.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: