Home > Uncategorized > Istoricii au descoperit Masa Rotunda a Regelui Arthur

Istoricii au descoperit Masa Rotunda a Regelui Arthur

Masa Rotunda din legendarul regat Camelot s-ar afla in orasul Chester din vestul Angliei. Potrivit istoricilor, in jurul mesei Regelui Arthur puteau lua loc 1.000 de oameni.
Cetatea Camelot ar fi fost construita pe locul unui amfiteatru roman recent descoperit in Chester, un oras din vestul Angliei, in apropiere de granita cu Tara Galilor, sustin cercetatorii aflati pe urmele legendei celui mai faimos rege al Marii Britanii.
Legenda spune ca, inaintea fiecarei batalii, Regele Arthur isi aduna cavalerii in jurul unei mese rotunde ca sa le dea indicatii de lupta. Istoricii cred, insa, ca masa cu pricina nu era un simplu obiect de mobilier, ci o structura imensa construita din lemn si piatra in jurul careia s-au fi asezat 1.000 de supusi ai lui Arthur.
In randurile din fata ale locului circular de intrunire ar fi stat asezati nobilii, iar supusii de rand inferior ar fi luat loc pe bancile de piatra mai indepartate de centru. Mai mult, istoricii sunt de parere ca legendara cetate Camelot nu a fost construita de la zero, ci ar fi fost ridicata pe o structura deja construita si parasita de romani.
“Avem cunostinta ca una dintre cele doua mari batalii ale lui Arthur a fost purtata intr-un oras numit Orasul Legiunilor- Existau doua locuri cu acest nume. Unul era in St. Albans (oras din Hertfordshire in estul Angliei), iar localizarea celuilalt a ramas un mister”, spune istoricul Chris Gidlow, citat de The Telegraph.
Descoperirea recenta a unui amfiteatru roman prevazut cu un loc de executie si cu un monument comemorativ pentru martirii crestini i-a convins pe istorici ca acest al doilea oras este Chester. “In secolul al VI-lea, un calugar pe nume Gildas, care a scris cea mai timpurie cronica a vietii lui Arthur, a facut referire atat la Orasul Legiunilor si la un altar al martirilor din interiorul lui”, spune Gidlow. “Asta-i argumentul decisiv. Descoperirea altarului in interiorul amfiteatrului inseamna ca Chester era locul curtii lui Arthur si a legendarei sale Mese Rotunde”, argumenteaza istoricul.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: