Home > Uncategorized > Isus n-a murit pe cruce, argumenteaza un teolog

Isus n-a murit pe cruce, argumenteaza un teolog

Nu exista dovezi ca romanii ar fi practicat crucificarea prizonierilor cu doua milenii in urma. Pe acest argument isi construieste un teolog suedez ipoteza ca e posibil ca Isus Hristos sa nu fi murit crucificat, asa cum se crede.
Potrivit lui Gunnar Samuelson de la Universitatea din Gothenburg, legenda executiei lui Isus e bazata pe traditiile Bisericii crestine si pe ilustrari artistice, mai degraba decat pe texte antice. Teologul suedez afirma ca Biblia a fost interpretata gresit intrucat nu exista nici o referinta explicita la utilizarea cuielor sau la crucificare.
Literatura antica in greaca, latina sau ebraica de la Homer pana in secolul 1 dupa Hristos descrie o galerie intreaga de metode punitive prin atarnarea victimei, dar nici macar o sursa nu mentioneaza crucile sau crucificarea. In aceste conditii, dovezile ca Isus ar fi fost crucificat sunt deosebit de rare fie ca e vorba de literatura pre-crestina, de cea extrabiblica sau de Biblia insasi, arata in teza sa Gunnar Samuelson care se declara crestin convins si practicant.
Textele nu descriu cum a fost atasat Isus de instrumentul de executie, ori care ar fi fost acesta. Mai mult, potrivit cercetatorului, in afara de Evanghelii, in nici un text nu este descris actul de-a bate in cuie o persoana pe o cruce.
Cu toate acestea, Samuelson nu se indoieste de realitatea existentei lui Isus si nici de veridicitatea Scripturii, scrie The Telegraph. “Ca un barbat numit Isus a existat in acea parte de lume si in acea perioada este un fapt bine documentat (…) Cred ca acest barbat e Fiul lui Dumnezeu”, a spus teologul. “Sugestia mea nu e ca crestinii ar trebui sa respinga sau sa se indoiasca de textul biblic. Sugestia mea e ca trebuie sa citim textul asa cum este el si nu cum credem noi ca ar trebui sa fie. Trebuie sa citim liniile, nu printre ele”.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: