Home > Uncategorized > Izolati complet timp de 500 de zile pentru simularea unei misiuni catre Marte

Izolati complet timp de 500 de zile pentru simularea unei misiuni catre Marte

Un experiment interesant se va desfasura la Moscova unde sase oameni vor sta izolati, timp de 500 de zile, pentru pregatirea unei misiuni catre Marte.
Timp de 500 de zile, sase oameni vor trai izolatie complet, simuland un zbor catre Marte. Cei sase au spus ca sunt gata pentru aceasta misiune unica. „Chiar daca este un lucru foarte incitant, avem si o mare responsabilitate. Vorbesc si in numele colegilor mei cand spun ca vor face tot ce ne sta in putere sa incheiem misiunea cu succes”, a declarat voluntarul rus, Mikhail Sinelnikov, conform discovery.com.
Trei rusi, doi europeni si un chinez vor petrece un an si jumatate inchisi intr-un modul 180 de metri patrati, la periferia Moscovei, incepand cu data de 3 iunie 2010. „Va fi foarte dificil pentru toti. Nu ne putem vedea familiile, dar va fi o perioada glorioasa a vietii noastre”, a spus entuziasmat Wang Yue, care este si cel mai tanar voluntar, la doar 27 de ani.
Potrivit lui Diego Urbina, aceasta misiune va fi primul pas pentru generatile urmatoare care vor calatorii frecvent catre Marte.
Ambitiosul proiect, primul de acest fel care va simula o calatorie catre planeta rosie, vrea sa rezolve una dintre cele mai mari necunoscute ale unui zbor atat de indelungat: stresul fiziologic si psihologic asupra omului.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: