Home > Uncategorized > KHOMA, cel mai “batran” pui de mamut, va fi expus la Paris

KHOMA, cel mai “batran” pui de mamut, va fi expus la Paris

Micul mamut Khoma (decedat la aproape 7 luni) are peste 50.000 de ani.
Nume: Khoma. Arata ca: un pui de mamut. Varsta: Aproximativ 50.000 de ani. Descoperit in stratul de permafrost din nordul Siberiei, anul trecut, animalul este acum in drum catre Paris, unde va fi analizat, tratat impotriva bacteriilor si pus la expozitie.
Analizele asupra puiului Khoma vor putea raspunde la intrebari despre viata acestor animale si mediul pe care il imparteau cu oamenii preistorici.Khoma este cel mai in varsta pui de mamut, din cei sase descoperiti in Siberia, in ultimii 200 de ani.
“Nu am putut folosi carbon 14 pentru a-l data, ceea ce inseamna ca are peste 50.000 de ani, intrucat incepand de atunci datarea cu carbon nu mai este eficienta”, a precizat cercetatorul francez Bernard Buigues.Khoma, despre care nu se stie daca e mascul sau femela, a murit la doar 6-7 luni. A fost descoperit de un vanator in iulie 2009, intr-un strat de permafrost care se topea, pe malul raului Khoma, aproape de Oceanul Arctic.Corpul, conservat in gheata, a fost mancat partial de vulpi, care au devorat trompa si o parte a capului.Primele analize microbiologice arata ca puiul de mamut avea niste germeni letali, care ar fi putut cauza antrax. Acest lucru cere o atentie enorma in transportul si analizarea lui la Paris.”Bebelusul nostru va fi bombardat timp de 3-4 zile de raze gama. Chiar si cel mai mic german va fi omorat”, a declarat unul dintre cercetatori.Dupa analize, Khoma va ajunge intr-o expozitie cu mamuti si alte animale preistorice, contemporane cu ei.
Mamutii – inceti, blanosi, genul de animale care nu mancau oameni –  au atras intotdeauna atentia oamenilor. Ganditi-va doar la Manny, mamutul cu inima mare din celebrul film “Ice Age”.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: