Home > Uncategorized > La ce malformatii congenitale duce fertilizarea artificiala

La ce malformatii congenitale duce fertilizarea artificiala

Este vorba in special de malformatii cardiace si uro-genitale, mai ales la baieti. Alte anomalii, mai putin grave, sunt tumorile benigne cutanate sau subcutanate.
La 4,24% dintre copiii nascuti in urma fertilizarii artificiale au fost detestate malformatii, in vreme ce media normala este de 2-3% din masa populatiei generale.De la sfarsitul anilor 70, odata cu conceperea primilor copii in eprubeta reapare in permanenta intrebarea daca fecundarea artificiala reprezinta vreun pericol pentru copii. Timp de mai mult de un deceniu, insa, in primul plan al cercetarilor s-au aflat problemele nasterilor multiple si premature si consecintelor lor directe, noteaza Slate.fr.
Cercetatorii au inceput sa se intereseze si de eventualele consecinte ale tehnicilor de fecundare asupra “calitatii”, ca sa nu vorbeasca despre “defecte” ale copiilor astfel conceputi. Primele publicatii si primele controverse au fost alimentate, ca intotdeauna, de numeroase dificultati metodologice, pe fondul ipotezei unor riscuri scazute si aparute pe termen lung. Exista insa un conflict de interese major: peste tot in lume, doar bancile de sperma, proprietare ale datelor medicale erau in masura, pe baza de voluntariat, sa stabileasca daca practicile lor prezentau sau nu un risc sanitar.
In acest context, pe 14 iunie au fost facte publice rezultatele unui studiu amplu, desfasurat intre 2003 si 2007 in Franta. Potrivit rezultatelor, copiii conceputi si nascuti in urma unui proces de inseminare artificiala sunt expusi unui risc de malformatii congenitale, genetice si canceroase superior normalei. Din acest motiv, cuplurile infertile care vor sa recurga la acest procedeu vor trebui sa fie de acum inainte mai bine informate asupra posibilelor riscuri.
La 4,24% dintre copiii nascuti in urma fertilizarii artificiale au fost detestate malformatii, in vreme ce media normala este de 2-3% din masa populatiei generale. Este vorba in special de malformatii cardiace si uro-genitale, mai ales la baieti. Alte anomalii, mai putin grave sunt tumorile benigne cutanate sau subcutanate.
Autorii studiului au precizat ca nu se poate spune ca aceste malformatii sunt in totalitate cauzate de fertilizarea artificiala. Fenomenul poate fi asociat si stimularii hormonale a functiei ovariene, congelarii decongelarii embrionilor sau naturii “artificiale” a culturii embrionilor.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: